Open Academy

Κάνοντας το όραμα… επιχείρηση!

Έχεις μια δουλειά μη συνήθη και πληρώνεσαι ένα συνήθη μισθό. Η καθημερινότητά σου αποτελείται από σκόρπια κίτρινα και ροζ χαρτάκια «to do», ο υπολογιστής σου είναι μόνιμα ανοιχτός, τα deadlines στη δουλειά πιέζουν όλο και περισσότερο και ευτυχώς, υπάρχουν οι Κυριακές για να βγεις ένα φαγητό με τους φίλους και τους ανθρώπους σου. Σα να κουράστηκες λίγο… Το τελευταίο διάστημα η ίδια κασέτα στροφάρει στο κεφάλι σου διαρκώς: «Μήπως χαραμίζομαι; Μήπως δέκα χρόνια μετά, θα θέλω να βάλω τα κλάματα για όσα ΔΕΝ έκανα;»…

Η αλήθεια είναι πως την απάντηση τη ξέρεις ήδη και τα καλά νέα είναι πως… ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις την ιστορία σου. Ναι, είναι σημαντικό το ρίσκο να φέρεις το όραμά σου επί γης και να το κάνεις επιχείρηση. Ναι, μπορεί να αποτύχεις. Ναι, υπάρχει κίνδυνος να «μπεις μέσα» και οικονομικά, χωρίς να εξετάζουμε άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τους ψυχολογικούς. Μήπως όμως είναι μεγαλύτερο το ρίσκο του να ζεις μια ζωή, η οποία απλά δε σου κάνει; Μια ζωή στην οποία απλά… «κάνεις» και τελικά… δεν ωφελείσαι, συνεχίζοντας τη «ρουτίνα» σου;
Write your awesome label here.
Μπροστά στο άγνωστο, είμαστε όλοι μας μωρά παιδιά όποια κι αν είναι η ηλικία μας. Αισθανόμαστε φόβο και δέος. «Μπορώ να κάνω εγώ τη δική μου επιχείρηση;!» λέμε σχεδόν από μέσα μας με φωνή τρεμάμενη και όσο η ιδέα μας συναρπάζει, άλλο τόσο μας αγχώνει. Η αλήθεια είναι πως… φυσικά και μπορούμε! Και δεν υπάρχει καταλληλότερος σύμμαχος στο εγχείρημά μας αυτό από την Τεχνολογία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία περισσότερο από ποτέ, καθώς η ίδια παίζει ρόλο καθοριστικό στην ανάπτυξη, την εξέλιξη, αλλά και την αναγνωρισιμότητα τους.

Σκέψου το απλά… πλέον τραβάς φωτογραφίες από το κινητό που μιλάς (!), αγοράζεις πράγματα για το σπίτι σου μέσω ηλεκτρονικών μαγαζιών (!) και ταυτόχρονα παρακολουθείς σειρές μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες (!). Για να μη μιλήσουμε για το πώς πλέον κάνεις τη ζωή σου καλύτερη, μαθαίνοντας. Σωστά κατάλαβες, στην Open Academy βρίσκεσαι (!).  Η τεχνολογία είναι παντού! Τι θέλουμε λοιπόν να πούμε με όλα αυτά; Έχεις μια ιδέα. Πολύ ωραία. Μπορείς να την κάνεις πράξη! Μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση! Τι χρειάζεσαι για αυτό; Να την αξιολογήσεις με φίλτρο προσωπικό, επιχειρηματικό, εξωτερικό, αλλά και εκτελεστικό και στη συνέχεια μέσα από μεθοδευμένες στρατηγικές και πλάνο να φέρεις το όραμά σου επί γης.
Στην Open Academy, έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας ο Κωνσταντίνος Φούσκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη θέση «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογική Καινοτομία», ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τρόπους και μεθοδευμένες στρατηγικές για να κάνουμε τη δική μας ψηφιακή επιχείρηση, αλλά και για να τη δούμε να ανθίζει μέσω της Τεχνολογίας! Περισσότερα για το Μάθημά του, μπορείς να δεις εδώ.

Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις