Open Academy

Το Α και το Ω του ιδανικού μακιγιάζ

Προετοιμάζεσαι για την επόμενη τηλεδιάσκεψη στη δουλειά, φοράς ένα κατακόκκινο κραγιόν, λίγο concealer να καλύψει τους μαύρους κύκλους –τι δράμα ζούμε όλες με το ανοιχτό pc διαρκώς- και λίγη πούδρα. Από πάνω ένα πουκάμισο και από κάτω φυσικά τις πιτζάμες σου. Είσαι έτοιμη! Κοιτάζεσαι πάλι στον καθρέφτη… Χμμ… Οι κύκλοι δεν έχουν «σβήσει» με επιτυχία. Οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου αντί να έχουν εξομαλυνθεί, έχουν υπερτονιστεί. «Μα αγόρασα τα πιο ακριβά προϊόντα και είναι για τα σκουπίδια;!» σκέφτεσαι… Μπορεί ναι, μπορεί όχι... Έκανες καλή προετοιμασία μακιγιάζ;

Δεν αποτελεί είδηση, ότι το Α και το Ω ενός ιδανικού μακιγιάζ για μια τηλεδιάσκεψη στη δουλειά, για το επερχόμενο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ή για να πας απλά για ψώνια είναι η καθημερινή και σωστή φροντίδα του δέρματός σου. Σίγουρα κάποιες μέρες το φροντίζουμε πιο εντατικά και άλλες πιο βιαστικά, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να υπάρχει μέρα που «δεν το φροντίζουμε καθόλου» και αυτό όχι γιατί δε θα έχουμε μόνο ιδανικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας, αλλά γιατί η υγεία του δέρματός μας είναι ζωτικής σημασίας.
Write your awesome label here.

Τι σημαίνει όμως αλήθεια σωστή καθημερινή φροντίδα;

1. Ενυδατική κρέμα

Στο νούμερο ένα και αφού πλύνουμε – καθαρίσουμε καλά το πρόσωπό μας αμέσως μόλις σηκωθούμε το πρωί συναντάμε τη σωστή ενυδατική κρέμα για την καλή ενυδάτωση του προσώπου μας. Στο ερώτημα «Ποια είναι η ιδανική κρέμα για τον τύπο δέρματός μου;» μπορεί να απαντήσει η δερματολόγος σας, ή το δικό σας test με βάση διάφορα δείγματα που έχετε στην κατοχή σας. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε!


2. Αντηλιακό

Ω ναι, χειμώνα καλοκαίρι ένα από τα βασικότερα «όπλα» για την καλή ενυδάτωση του προσώπου μας είναι το αντηλιακό. Το δέρμα μας υποφέρει από τον ήλιο. Το χειμώνα, επιλέγουμε μια αντηλιακή με ελαφριά υφή. Ωραία λύση είναι και οι αντηλιακές σε μορφή σπρέι που μπαίνουν και επάνω από το μακιγιάζ μας.


3. Επαγγελματικές θεραπείες

Όσο μεγαλώνουμε φεύγει η υγρασία από το δέρμα μας, οπότε η ενυδάτωση με κρέμες, με αμπούλες, με μεσοθεραπείες, με ορούς είναι απαραίτητη. Τι σημαίνει αυτό; Αν κάνουμε επαγγελματικές θεραπείες μια φορά το μήνα ακόμα καλύτερα!

Super tip από τον διάσημο makeup artist Δημήτρη Φραγκιουδάκη: Λίγο πριν ξεκινήσει την επόμενη καλλιτεχνία του στο πρόσωπο μιας γυναίκας είναι ένα scrub, μια απολέπιση ή και ένα χημικό peeling. Γιατί όχι κι εσύ;!


Στην Open Academy, είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε κοντά μας ως Instructor Ιδανικού Μακιγιάζ τον Δημήτρη Φραγκιουδάκη, ο οποίος μέσα από το online course του «Make Up Stories: Μαθήματα Ιδανικού Μακιγιάζ» μας αποκαλύπτει ένα σωρό tips και τεχνικές για να βλέπουμε στο πρόσωπό μας την ομορφιά της ψυχής μας και βέβαια να εντυπωσιάζουμε. Στο eBook που πηγαίνει αγκαζέ με το Μάθημα, θα ανακαλύψετε τα πάντα συγκεντρωμένα για το δικό σας ιδανικό μακιγιάζ με βάση τις δικές σας ανάγκες. Αυτό θα είναι ένα από τα δώρα μας για φέτος τα Χριστούγεννα, ένας υπερπλήρης οδηγός μακιγιάζ! Ω ναι, προσωποποιημένα! Το online course του Δημήτρη Φραγκιουδάκη, μπορείτε να δείτε εδώ.
Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις