Open Academy

Οφειλές στην Τράπεζα; Οφείλεις να ξέρεις!

Αν έχεις να πληρώσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τις οφειλές σου στην Τράπεζα, αν δυσκολεύεσαι στο τώρα να ανταποκριθείς στις δόσεις του δανείου σου, αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε σχετικές ρυθμίσεις και αναζητάς μακροπρόθεσμες, αλλά και βραχυπρόθεσμες λύσεις, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο και απλά συνέχισε. Δεν αποτελεί νέο ότι όλα τα παραπάνω, σε πολλούς ανθρώπους προκαλούν έναν δίχως τέλος βαρύ πονοκέφαλο και στρεσάρουν, γι’ αυτό και το σημαντικότερο όλων είναι να ανοίγουμε μάτια και αυτιά και να προσέχουμε, για να… έχουμε.

Αν υποθέσουμε ότι οι οφειλές παραμένουν για πολύ καιρό απλήρωτες, τότε αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να ρυθμιστεί. Για την ακρίβεια, είναι μια ρύθμιση αναγκαία να γίνει, αν όχι απαραίτητη. Πρώτο βήμα; Κλείνουμε ένα ραντεβού με την Τράπεζα. Ναι, η Τράπεζα δε δαγκώνει αφενός, αφετέρου από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή για να «ξεκολλήσει» ό,τι έχει ενδεχομένως κολλήσει… Σε περίπτωση που το δάνειο έχει μεταβιβαστεί σε κάποια εταιρεία διαχείρισης, σίγουρα έχουμε λάβει σχετική επιστολή, η οποία φέρει τα αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας. Η επικοινωνία με τα κατάλληλα άτομα είναι το σημείο-κλειδί για να μην χάσουμε χρόνο.

Write your awesome label here.

Σε περίπτωση που τα άτομα – κλειδιά μας επικοινωνήσουν ρυθμίσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην οικονομική πραγματικότητά μας, τότε μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με έναν σχετικό σύμβουλο, ή διαμεσολαβητή προκειμένου να «βοηθήσει» την κατάσταση. Σημασία εδώ έχει να μην υπογράψουμε κάτι, το οποίο αφενός δε μπορούμε να υποστηρίξουμε ρεαλιστικά και αφετέρου είναι σημαντικό να έχουμε πάντα κατά νου ότι καλό είναι να πάρουμε ρύθμιση με συγκεκριμένο ορίζοντα αποπληρωμής, ώστε μετά από δύο, ή τρία χρόνια για παράδειγμα, αν έχουμε δυσκολία αποπληρωμής, να έχουμε εκ των προτέρων διασφαλίσει ότι θα μπορούμε εκ νέου να κάνουμε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα.


Στην OpenAcademyέχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρο – Διαμεσολαβήτρια και ειδική στα ζητήματα οφειλών – δανείων, η οποία μέσα από το Μάθημά της «Δάνεια: Οφειλές, Ρυθμίσεις, Λύσεις» μας δίνει τις πολύτιμες συμβουλές της, αλλά και χρήσιμες πρακτικές διαχείρισης ώστε να αισθανόμαστε σίγουρες-οι ότι βαδίζουμε σωστά στα οικονομικά μας και πορευόμαστε με σωστούς χειρισμούς. Αν όλα τα παραπάνω αφορούν και εσένα, να σε ενημερώσουμε ότι το Μάθημά της θα βρεις εδώ.

Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις