Open Academy

Κάνεις το σωστό επάγγελμα;

Δεν είναι λίγες οι φορές που σε καταστάσεις πίεσης και έντονου στρες στη δουλειά, πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται: «Κάνω το σωστό επάγγελμα;». Το ερώτημα αυτό, δεδομένης της ζωτικής σημασίας που έχει για εμάς, ξεδιπλώνει ένα σωρό άλλα ερωτήματα, κρίσιμα για την ισορροπία του εαυτού και της ζωής μας, όπως: «Είμαι γεννημένος για αυτό;», «Με ικανοποιεί;», «Μπορώ να με φανταστώ στην ίδια αυτή δουλειά για τα επόμενα πέντε χρόνια;», «Είμαι χαρούμενη;».

Είναι πολύ λογικό να υπάρχουν μέρες που αισθανόμαστε πως χάνουμε το κίνητρο και βέβαια είναι πάντα στο χέρι μας να το ξαναβρούμε, υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που ερωτήματα όπως τα παραπάνω μας ταλανίζουν για μεγάλες περιόδους και αν μη τι άλλο, οφείλουμε να τα ακούσουμε γιατί… μάλλον κάτι έχουν να μας «πουν».

Πολλές φορές, η επιλογή ενός επαγγέλματος γίνεται με βάση τις προσδοκίες που έχουν σημαντικοί άλλοι για εμάς (οικογένεια, δάσκαλοι - «μέντορες» κ.λπ.) ή για λόγους καθαρά οικονομικούς. Και αν το κίνητρο πίσω από την επιλογή επαγγέλματος μας ικανοποιεί τελικά, αυτό είναι οκ. Αν όμως το αποτέλεσμα αυτού μεταφράζεται σε εμάς ως καταπίεση, στρες, αίσθημα του ανικανοποίητου, ακόμα και στενοχώρια, τότε τι κάνουμε;
Write your awesome label here.
Με βάση την Επιστήμη της Πολλαπλής Νοημοσύνης, κάνω ένα επάγγελμα σημαίνει ότι «προσφέρω δυναμική και ταλέντο στο κοινωνικό σύνολο». Με βάση τα οχτώ συναρπαστικά είδη πολλαπλής νοημοσύνης, προκύπτουν σχετικά επαγγέλματα τα οποία είναι για εμάς ιδανικά! Τι σημαίνει αυτό; Πάμε αμέσως να δούμε…

Αν για παράδειγμα έχεις έφεση στις ανθρώπινες σχέσεις, δηλαδή καλή διαπροσωπική νοημοσύνη, τότε επαγγέλματα όπως δάσκαλος, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός κ.ά είναι ιδανικά εσένα. Αν πάλι το περιβάλλον και η βιοχημεία σε συναρπάζουν, δηλαδή έχεις καλή νατουραλιστική νοημοσύνη, τότε επαγγέλματα όπως αυτά του γιατρού, του εναλλακτικού θεραπευτή, μάγειρα, ή διαιτολόγου κ.ά σου ταιριάζουν γάντι! Και αυτοί είναι μόνο δύο από τους οχτώ συναρπαστικούς τύπους πολλαπλής νοημοσύνης με επαγγέλματα που αγγίζουν τα μισά των μισών!

Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε κοντά μας στην Open Academy την Παιδαγωγό, Ομιλήτρια και Συγγραφέα Ελένη Γαρυφαλάκη, η οποία μας εισαγάγει στον μαγικό κόσμο της Πολλαπλής Νοημοσύνης και μέσα από τον πιο συναρπαστικό δρόμο μας βοηθά να εξερευνήσουμε τα ταλέντα και τις κλίσεις μας για να ζήσουμε μια ζωή που ειλικρινά μας ευχαριστεί. Αν όλα τα παραπάνω σε αφορούν και ίσως βρίσκεσαι μπροστά σε μια σπουδαία για σένα Αλλαγή, τότε το online course της «Πολλαπλή Νοημοσύνη: Είσαι Genius. Το ξέρεις;» σε αφορά και μπορείς να το δεις εδώ!
Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις