Open Academy

H απόλυτη δεξιότητα του business development

Αν θέλεις να αναπτύξεις με στρατηγική την επιχείρησή σου και να φέρεις τα μέγιστα αποτελέσματα και κέρδη την ίδια στιγμή που αναπτύσσεσαι κι εσύ, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο και απλά συνέχισε. Η επιχειρηματική ανάπτυξη, όσο κι αν για κάποιους αποτελεί φαινομενικά «παιχνιδάκι», είναι μια μεθοδευμένη και πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία υπόσχεται να σε ανεβάσει επίπεδα πολλά, μέσα αλλά και έξω σου.

Εν ολίγοις, όσο εσύ αναπτύσσεσαι, αναπτύσσεται και εκείνη, αρκεί να το επιλέξεις. Το πώς… ακολουθεί!Πέρα από τη στρατηγική σκέψη, την παρατηρητικότητα στις τάσεις της αγοράς, τη φροντίδα, τη δημιουργικότητα, αλλά και τη φαντασία που η επιχειρηματική ανάπτυξη απαιτεί –δεξιότητες που αναπτύσσεις διαρκώς στη ροή της όλης διαδικασίας-, υπάρχει μια δεξιότητα η οποία όχι μόνο θα φέρει πολλά καλά στην επιχείρησή σου, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Η δεξιότητα αυτή δεν είναι άλλη από την ενεργητική ακρόαση.
Write your awesome label here.
Καθημερινά, επικοινωνούμε με πολλούς ανθρώπους στη δουλειά μας, τις σχέσεις μας, την οικογένειά μας. Θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι πολλές φορές τα λόγια είναι τόσο ξύλινα, γρήγορα και εύπεπτα σε αυτούς τους τόσο εξίσου γρήγορους ρυθμούς που ζούμε που τελικά, ξεχνάμε ακόμα και τι «συζητήσαμε» με τη Χ συνάδελφο πριν από δέκα λεπτά. Μιλάμε, μιλάμε πολύ. Το ζήτημα είναι, ακούμε; Κι αν ναι… πώς; Κρατάμε απλά την κεντρική πληροφορία ή ακούμε ενεργητικά;

Η ενεργητική ακρόαση είναι μια πολύ λεπτή και δύσκολη έννοια στην εφαρμογή. Τα καλά νέα είναι πως καλλιεργείται, μαθαίνεται και, τόσο στις σχέσεις όσο και στο επιχειρείν, είναι σωτήρια. Γιατί αν δε μάθουμε να «ακούμε» όλα όσα μας επικοινωνούν οι πελάτες, οι συνεργάτες, ο μέντοράς μας, ο εκπαιδευτής μας, τότε πώς θα φέρουμε την ανάπτυξη που επιθυμούμε; Πώς θα φέρουμε την «αλλαγή»;
Για όλες τις «απόλυτες δεξιότητες» και τα εργαλεία του business development, για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε μια έξυπνη στρατηγική, αλλά και πώς, σε συνέχεια αυτής, θα περάσουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας, μας μιλά η Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, στο Μάθημά της «Business Development: Από τη στρατηγική στην ανάπτυξη». Το Μάθημά της μπορείς να δεις εδώ.
Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις