Open Academy

Γιατί να έχω μαία;

Είσαι ενθουσιασμένη. Το ταξίδι της εγκυμοσύνης σου έχει ήδη ξεκινήσει και η καρδιά σου πια, χτυπά πιο δυνατά και μάλιστα για δύο. Στο ταξίδι σου αυτό, επίσης, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και το γνωρίζεις καλύτερα απ’ τον καθένα. Είσαι χαρούμενη, μα και φοβάσαι λίγο. Στρεσάρεσαι, οι ορμόνες σου κάνουν πάρτι και πέφτεις. Η ιδέα του μωρού σου σε σηκώνει στα ουράνια κι έπειτα ο φόβος του αγνώστου μιας νέας εποχής σε βουτούν στη μελαγχολία ξανά. Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη.

Όλα τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα φυσιολογικά και δεν υπάρχει πιο όμορφο και λυτρωτικό πράγμα από το να τα μοιράζεσαι, να αισθάνεσαι ασφαλής και υγιής μέσα σε όλη αυτή τη νέα για σένα διαδικασία και ταυτόχρονα να ξέρεις ότι θα έχεις τη φροντίδα που πρέπει και αξίζει σε σένα και στο μωρό σου να έχετε από κοινού. Στην εξίσωση αυτή, μπαίνει η μαία. 
Write your awesome label here.
Στο ταξίδι της εγκυμοσύνης, το να έχουμε έναν άνθρωπο σύμμαχο - ειδικό αν και δεν είναι υποχρεωτικό, είναι απαραίτητο. Δεν αποτελεί είδηση ότι οι μαίες σήμερα, έχουν πολυετή εκπαίδευση, κάνουν σημαντική πρακτική σε νοσοκομεία, επιμορφώνονται διαρκώς με σεμινάρια και προχωρούν περαιτέρω στις σπουδές τους. Αν ακόμα, λοιπόν, σκέφτεσαι για το αν θα περάσεις όλο αυτό το διάστημα της εγκυμοσύνης –αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει λίγο μετά- μόνη… είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το να έχεις μαία είναι κάτι που θα βοηθήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα και στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό, αλλά και στη φροντίδα του μωρού.

Πέρα από το γεγονός ότι η μαία θα γίνει η καλύτερη φίλη σου και η συμβολή της στη ψυχολογία, αλλά και στην ενδυνάμωσή σου θα είναι καθοριστική, γνωρίζει ήδη όλες τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις και ταυτόχρονα δίνει λύσεις σε κάθε απορία με εμπεριστατωμένη γνώση, χωρίς να φοβίζει, την ίδια στιγμή που μάλιστα σε καθησυχάζει. Από την πρώτη στιγμή συνάντησής σας έως το θηλασμό, η μαία είναι συνοδοιπόρος.

Στην Open Academy, έχουμε τη χαρά να είναι κοντά μας η Βίκυ Ιωσηφέλλη, η οποία μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, ενώ παράλληλα συζητά μαζί μας τον καθοριστικό ρόλο της μαίας στο μαγικό αυτό ταξίδι. Το online course της Βίκυ Ιωσηφέλλη μπορείς να δεις εδώ.
Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις