Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Λοχεία: Η μαία απαντά

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγήτρια:
Βίκυ Ιωσηφέλλη

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ αξιολόγησης)

Από τη σύλληψη μέχρι τη γονεϊκότητα η γυναίκα ζει ένα συναρπαστικό ταξίδι με αρκετά πάνω και κάτω, πολύ ενθουσιασμό και… φόβους. Η στήριξη, η γνώση, η καθοδήγηση και η φροντίδα που μπορεί να δώσει η μαία στη γυναίκα είναι πολύτιμες και απαραίτητες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες που έχουν μαία έχουν πιο εύκολη εγκυμοσύνη, πιο εύκολο τοκετό και περισσότερες πιθανότητες  για έναν φυσιολογικό τοκετό. Στο μάθημα αυτό, η Βίκυ Ιωσηφέλλη μας βοηθά να κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης αυτής περιόδου και μας απαντά σε βασικά ερωτήματα και προβληματισμούς.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 10 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Σημειώσεις μαθήματος (PDF)
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Γνωρίζεις τα στάδια του τοκετού αλλά και τα διάφορα είδη του.
 • Εφαρμόζεις καθημερινές πρακτικές, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρήσιμες και βοηθητικές.
 • Υιοθετήσεις θετική στάση απέναντι στον ρόλο της μαίας και τη συμβολή της σε έναν φυσιολογικό τοκετό.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Θέλεις να κατανοήσεις ένα προς ένα όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης;
 • Επιθυμείς να μάθεις τα πάντα γύρω από τον τοκετό και τη λοχεία;
 • Αναζητάς περισσότερες πληροφορίες για την αξία του ρόλου της μαίας;
 • Θέλεις να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για αυτό το μαγικό ταξίδι;

To «Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Λοχεία: Η μαία απαντά» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Η εγκυμοσύνη βήμα - βήμα

Εισηγήτρια:

Βίκυ Ιωσηφέλλη

Η Βίκυ Ιωσηφέλλη αποφοίτησε το 2012 από το ΤΕΙ Αθήνας του Τμήματος Μαιευτικής, το 2015 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε εμπειρία στην εξωσωματική γονιμοποίηση και παράλληλα άσκησε ελεύθερο επάγγελμα στη μαιευτική, περιλαμβάνοντας τέλεση φυσιολογικού τοκετού, εκπαίδευση και βοήθεια θηλασμού σε λεχώνες, μαθήματα τοκετού-θηλασμού-φροντίδας νεογνού.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα με μεμονωμένη εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy ή για 2 έτη από τη στιγμή της μεμονωμένης εγγραφής.

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν