Open Academy

Διαφωνώντας στο… LinkedIn!

Δεν αποτελεί είδηση ότι το LinkedIn αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης ανά τον κόσμο με περισσότερες από 13 εκατομμύρια εταιρείες και οργανισμούς να προβάλλονται μέσω αυτού, την ίδια στιγμή που μετρά πάνω από 660 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες. Όσο περνά ο καιρός, η δυναμική του όλο και μεγαλώνει, ενώ παράλληλα κερδίζει την προσοχή ανθρώπων και επαγγελματιών που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τα κοινωνικά δίκτυα. Και είναι λογικό!

Με μια ορθή χρήση, μπορείς όχι μόνο να προωθήσεις τη δουλειά ή τις υπηρεσίες σου, όχι μόνο να αναζητήσεις νέους συνεργάτες ή και υποψήφιους πελάτες, όχι μόνο να «ανοιχτείς» στην αγορά και να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα (και άρα επιπλέον έσοδα), αλλά και να δικτυωθείς, να βρεις τη νέα σου δουλειά ή καριέρα και να εξελίσσεις διαρκώς την επαγγελματική σου παρουσία με σύμμαχο πάντα το απαιτούμενο «personal branding».
Write your awesome label here.
Όπως κάθε κοινωνικό δίκτυο, έτσι και το LinkedIn έχει τους δικούς του «κανόνες», γραπτούς ή άγραφους. Μια μυστική εντός του συμφωνία είναι πως «δε διαφωνούμε» και αυτό γιατί… «μπορεί να θιχτεί η επαγγελματική μας εικόνα ή το όνομά μας». Τι μπορεί να συμβεί λοιπόν αν δούμε κάτι δημοσιευμένο που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και θέλουμε να εκφράσουμε τη γνώμη μας ανοιχτά; Η LinkedIn trainer, Έθελ Αγγελάτου, θα μας συμβούλευε: «Φυσικά, μπορούμε να διαφωνούμε αλλά σε πλαίσιο επαγγελματικό και πολιτισμένο. Μέσα από σωστή έρευνα είναι σημαντικό να είμαστε, αν χρειάζεται, έτοιμοι να διαφωνήσουμε, να συζητήσουμε, να έχουμε άποψη, ώστε το κοινό που μας παρακολουθεί να έρθει πιο κοντά στο δίκτυό μας».
Στην Open Academy, έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας την Έθελ Αγγελάτου, η οποία μας βοηθά μέσα από το Μάθημά της «Challenge your Career with LinkedIn», όχι μόνο να μάθουμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» όπως αυτή της διαφωνίας, αλλά και πώς μπορούμε να εμπλουτίσουμε την επαγγελματική μας παρουσία μέσω του LinkedIn, ώστε να προκαλέσουμε την καριέρα μας και να… προσκαλέσουμε την επιτυχία που μας αξίζει! Περισσότερα για το Μάθημά της, μπορείτε να δείτε εδώ.
Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις