Open Academy

Αυτή είναι η δουλειά των ονείρων σου!

Δεν αποτελεί είδηση ότι η παιδική μας ηλικία, οι κλίσεις του τότε και τα ταλέντα μας, λένε για τον χαρακτήρα μας πολλά. Τι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουν παιδί αλήθεια; Τι ήταν αυτό που σου έβγαινε πηγαία και απλά απολάμβανες ώρες ολόκληρες να το κάνεις με απόλυτη προσοχή, συνέπεια αλλά και χαρά; Στην κλισέ ερώτηση των μεγάλων, «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;», τι απαντούσες; Θυμήθηκες μόλις; Αυτό είναι το ταλέντο σου.

Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά, άλλαξες δουλειές, άρπαξες ευκαιρίες, έκανες πίσω, αναθεώρησες, έπεσες, σηκώθηκες και φτου κι απ’ την αρχή και μέσα σε όλα αυτά, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, έμαθες και κάτι νέο: Τη δουλειά από το σπίτι. Και όχι μόνο την έμαθες, αλλά την λάτρεψες! Και τώρα που επέστρεψες στο γραφείο, σου λείπει. 

«Τι ωραία να δουλεύεις από το σπίτι, να κάνεις το πρόγραμμά σου, να μην τρως χρόνο στην κίνηση, να φοράς ό,τι θες» σκέφτεσαι κι αναπολείς… κι επίσης σκέφτεσαι και κάτι ακόμα: «Πόσο θα ήθελα να κάνω αυτό που θέλω εγώ, το όνειρό μου δουλειά και να βγάζω και χρήματα από αυτό!» και πελαγώνεις… Να σου πούμε κάτι; Άδικα πελαγώνεις, γιατί απλά… μπορείς!
Write your awesome label here.
Όσο αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια σε αρνητικές σκέψεις του στιλ «Δε μπορώ, είναι πολύ δύσκολο, δε ξέρω από πού να ξεκινήσω, πότε θα βγάλω χρήματα από αυτό, μου φαίνεται βουνό», τόσο πιο πολύ θα ρίχνεις την ψυχολογία και το ηθικό σου κι άλλο τόσο θα συμβιβάζεσαι με μια καθημερινή δουλειά που τελικά δεν σου αρέσει. Αν όμως… κάνεις reframing; 

Αν ξεκινήσεις να αφιερώνεις χρόνο, ενέργεια και πόρους σε πράγματα που σε βοηθούν να έρθεις ένα κλικ πιο κοντά στην αληθινή εκδοχή του εαυτού σου, στις κλίσεις και τα ταλέντα σου; Σε προλαβαίνουμε! Τότε μπορείς να κάνεις θαύματα και να έρθεις πιο κοντά σε μια πιο συμβατή με σένα επαγγελματική ιδιότητα. Ποιος είπε άλλωστε πως δε μπορείς να κάνεις την Τέχνη σου επάγγελμα και μάλιστα να το κάνεις από όπου θες και όπως θες; Το ζήτημα είναι να βρεις τι πραγματικά θες!
Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε κοντά μας στην Open Academy τη Βιργινία Γεωργίου, Life & Career Coach, η οποία μέσα από το μάθημά της «Εξαργύρωσε τα ταλέντα σου δουλεύοντας από το σπίτι» μας βοηθά να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε τα ταλέντα μας αυτά, οδηγώντας μας σε μια λογική να… τα κάνουμε ακόμα και επιχείρηση και να δουλεύουμε κυριολεκτικά απ’ όπου θέλουμε και όπως αγαπάμε. Αν όλα αυτά σε αφορούν, το μάθημά της μπορείς να δεις εδώ.
Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις