Open Academy

Μας αξίζει να αλλάζουμε #ΜΑΖΙ

Με την έλευση του 21ου αιώνα, ο όρος Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στον κόσμο του επιχειρείν. Πλέον, επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την κοινωνία, αφήνοντας το θετικό τους αποτύπωμα σε αυτή και προσφέροντας τα μέγιστα που μπορούν με βάση πάντα τις υπηρεσίες τους. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι σπουδαίο και κινητροδοτεί άπαντες σε μια κατεύθυνση υγιούς ανάπτυξης, όχι μόνο στα λόγια, αλλά… και στις πράξεις.

Με λόγια απλά, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ή αλλιώς Corporate Social Responsibility (CSR) αφορά στις ενέργειες επιχειρήσεων και οργανισμών οι οποίες έχουν άμεσο στόχο να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε  ανθρωπιστικά, περιβαλλοντικά, πολιτισμικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα. Έτσι, κάθε οργανισμός σαν μέλος αυτής της κοινωνίας και με τον δικό του, μοναδικό τρόπο ενισχύει το Όλον.

Όταν ακόμα η Open Academy αποτελούσε «ιδέα», είχαμε στο μυαλό μας όλα τα παραπάνω. Είχαμε κατά νου πως μας ενδιαφέρει να κάνουμε το πάθος, την αγάπη, αλλά και τις αξίες μας, προσφορά, με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο και με μάτια στραμμένα σ’ ένα παρόν, αλλά και σ’ ένα μέλλον που αξίζει σε όλες και όλους μας.
Write your awesome label here.
Άνθρωποι καθημερινοί, φίλοι και συνεργάτες μεταξύ μας, από τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Τεχνολογίας, του Επιχειρείν και του Ευ ζην μαζευτήκαμε, τα «βάλαμε κάτω» και καταλήξαμε στο εξής: Θέλουμε με έναν τρόπο απλό, άμεσο και συνάμα πάρα πολύ δημιουργικό να βοηθήσουμε τους άλλους, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό να μαθαίνουν και να βελτιώνονται συνεχώς. Μαθαίνοντας, αλλάζουμε οι ίδιοι, αλλάζουμε τη ζωή μας, αλλά και τον κόσμο (μας) προς το καλύτερο. Άμεσα. Και με αποτέλεσμα!

Κάπως έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε η Open Academy, μια σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα που προσδοκά να μπει σε κάθε σπίτι και να βελτιώσει την καθημερινότητα και τη ζωή όλων. Με κάθε μάθημα που παρακολουθεί ο Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος από τη Δραπετσώνα, η γυναίκα του η Εβίτα και η Αλίκη φοιτήτρια στο Ρέθυμνο μέρος των εσόδων προσφέρεται σε έναν οργανισμό ανθρωπιστικής ωφέλειας και ουσιαστικά ο Γιώργος, η Εβίτα και η Αλικη μαθαίνοντας… βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

Μας αξίζει να αλλάζουμε μαζί. Όχι γιατί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, αλλά γιατί αξίζει να παλεύεις και να δουλεύεις για να φέρεις το όραμά σου στην κοινωνία. Έναν κόσμο, στον οποίο η γενναιοδωρία, η ποιότητα, η εμπιστοσύνη, η εξέλιξη θα κυβερνούν. Έναν κόσμο, στον οποίο η μάθηση θα ανήκει σε όλες και όλους. Έναν κόσμο που μας αξίζει!

Open Academy Team

Μοιράσου τη γνώση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & συνεντεύξεις