Το παιδί μου με κάνει ό,τι θέλει

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγήτρια:
Ειρήνη Λάκκη

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ αξιολόγησης)

Βρίσκεσαι σε ένα παιδικό πάρτι. Παντού τριγύρω σου παιδάκια παίζουν χαρούμενα, όταν ένα εξ αυτών κυριολεκτικά τα «σπάει» και όπως φαίνεται… δυσκολεύεται να συνυπάρξει αρμονικά με τα υπόλοιπα. Τα κλάματα και οι φωνές είναι μόνο η αρχή. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν αυτό το παιδί… είναι το δικό σου παιδί; Το άγχος, το στρες, η εξουθένωση και… οι ενοχές σε κατακλύζουν. Τι δεν πάει καλά; Τι μπορεί να πάει καλύτερα; Στο Μάθημα αυτό, η Ειρήνη Λάκκη μας βοηθά να προσεγγίσουμε μια κατηγορία προβληματικών  συμπεριφορών, τις χειριστικές και εναντιωματικές συμπεριφορές των παιδιών, παραθέτοντάς μας εφαρμόσιμους τρόπους διαχείρισης για να μάθουμε να ζούμε με τα παιδιά μας… καλύτερα. 

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 8 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Σημειώσεις μαθήματος (PDF)
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Γνωρίζεις τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης της χειριστικής συμπεριφοράς των παιδιών.
 • Εφαρμόζεις τεχνικές αντιμετώπισης της χειριστικής συμπεριφοράς για τη βελτίωση της καθημερινότητάς σου.
 • Υιοθετήσεις πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική στάση στα παιδιά σου, όταν αυτά γίνονται χειριστικά και αντιδραστικά.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Θέλεις να πετύχεις την καλύτερη σχέση με το παιδί σου;
 • Επιθυμείς να μάθεις να θέτεις τα απαραίτητα όρια, αλλά δεν ξέρεις πώς;
 • Αναζητάς εφαρμόσιμους τρόπους διαχείρισης όταν το παιδί σου έχει χειριστική και συχνά εναντιωματική συμπεριφορά;
 • Θέλεις να αλλάξεις την ποιότητα της σχέσης σας με άμεσο στόχο την αρμονία, αλλά και μια περισσότερο ποιοτική ζωή;

To «Το παιδί μου με κάνει ό,τι θέλει» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Τέρμα τα κλάματα!

Εισηγήτρια:

Ειρήνη Λάκκη

Η Ειρήνη Λάκκη είναι κάτοχος διετούς μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς και την Ειδική Εκπαίδευση. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία , S.H. Foulkes, Θεωρία και Πρακτική της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, Irvin Yalom, Συναλλακτική Ανάλυση και Οργανωτική Συμπεριφορά, Eric Berne, Κλασσικό Ψυχόδραμα, J.I.Moreno, Spiral Method και ως Σύμβουλος Οργανισμών στον Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση , HOPE in Group Analysis.

Για πάνω από 10 χρόνια εργάστηκε στο Αγγλικό Σχολείο, Byron College, ιδρύοντας και αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το τμήμα διάγνωσης, υποστήριξης και ένταξης μαθητών με αναπτυξιακές διαταραχές, για το οποίο βραβεύτηκε με το Education Business Award 2017 για τα καινοτόμα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσέφερε στα παιδιά με μαθησιακές- κοινωνικές δυσκολίες όπως και στις οικογένειές τους.

Διατηρεί ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο στο οποίο παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών παρεμβάσεων, κυριότερα σε άτομα που πάσχουν από αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές άγχους και διάθεσης, όπως και μαθησιακές δυσκολίες, ακολουθώντας μια εκλεκτική προσέγγιση με κύριο άξονα μια δομημένη μορφή ψυχοθεραπείας, όπως η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT). Βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας και έρευνας στον τομέα της ψυχολογίας, έχει εντάξει ως συμπληρωματική θεραπευτική προσέγγιση τους σκύλους θεραπείας και τα εξωτερικά θεραπευτικά προγράμματα με εξαιρετικά αποτελέσματα, κυριότερα στα παιδιά και εφήβους με έλλειμμα αυτοπεποίθησης , κοινωνικών και μαθησιακών δεξιοτήτων ή έλλειψη αυτοελέγχου και σωστής οριοθέτησης.
Επίσης, μέσω ομάδων αντικειμένου και δημιουργικής απασχόλησης βοηθά τα παιδιά και τα νεαρά άτομα να αναπτύσσουν ενδιαφέροντα, ικανότητες και τομείς της προσωπικότητάς τους, απαραίτητα στοιχεία για την περαιτέρω ανάπτυξή τους και την επιτυχία τους στη ζωή.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2117353528 / 2106209595
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα με μεμονωμένη εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy ή για 2 έτη από τη στιγμή της μεμονωμένης εγγραφής.

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν