Συναισθηματική νοημοσύνη για καλύτερες σχέσεις παντού

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Μάνος Παυλάκης

 4.9 (35 κριτικές) Διάβασε τις κριτικές

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να αναπτύσσουμε τις προσωπικές μας ικανότητες και να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά. Η συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και εκπαίδευσης τόσο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάγκη μας αυτή. Στο Μάθημα αυτό, ο Μάνος Παυλάκης μας μιλά για τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης και παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την καλλιεργήσουμε μέσα και έξω μας με άμεσο στόχο… καλύτερες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. 

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 8 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Σημειώσεις μαθήματος (PDF)
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Γνωρίζεις τη σημασία και τις διαστάσεις της συναισθηματικής νοημοσύνης.
 • Εφαρμόζεις τεχνικές ανάπτυξης των βασικών ικανοτήτων  που συνδέονται με τη συναισθηματική νοημοσύνη
 • Υιοθετήσεις στάση αποδοχής και αναγνώρισης απέναντι στα δικά σου συναισθήματα, αλλά και των άλλων.

Σε ποιους απευθύνεται


 • Θέλεις να μάθεις να επικοινωνείς και να αλληλεπιδράς αποτελεσματικότερα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;
 • Αναζητάς σχέσεις ουσίας, οι οποίες όλο και θα ανθίζουν σε μια κατεύθυνση υγιούς ανάπτυξης;
 • Επιθυμείς να παίρνεις τις πιο έξυπνες αποφάσεις σε πάσης φύσεως συνθήκες;
 • Θέλεις να καλλιεργήσεις την συναισθηματική νοημοσύνη μέσα και έξω σου;


Το «Συναισθηματική νοημοσύνη για καλύτερες σχέσεις παντού» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Στο μάθημα θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναπτύξετε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας, μέσα από ένα συνδυασμό θεωρίας και πρακτικών, άμεσα εφαρμόσιμων, εργαλείων.

Περιεχόμενα Μαθήματος

Επικοινωνώ καλύτερα,
ζω καλύτερα!

Εισηγητής:

Μάνος Παυλάκης

Ο Μάνος Παυλάκης για χρόνια έχει εργαστεί ως Εκπαιδευτής - Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών σε οργανισμούς στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα, ενώ διδάσκει Εκπαίδευση Ενηλίκων και Εκπαιδευτική Ηγεσία σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήταν Learning Manager και δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ‘Youreca’, το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco και έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας, ως Πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν τη βασισμένη στην εργασία μάθηση, την ανάπτυξη ικανοτήτων των εκπαιδευτών και τους οργανισμούς μάθησης.


Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Αξιολογήσεις

Κριτικές Μαθήματος

⭐⭐⭐⭐
Ήταν ένα αρκετά εύστοχο μάθημα πάνω στο θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης και σε μια ώρα έγινε αναφορά στα κυριότερα σημεία της. Επίσης, ήταν καλό που υπήρχαν σε μερικά σημεία στη διάρκεια του βίντεο κάποιες ερωτήσεις προς απάντηση από εμάς.
Ευγενία
⭐⭐⭐⭐⭐
ευκαιρία για προβληματισμό
Τακης
⭐⭐⭐⭐⭐
Πολύ καλή εμπειρία. Συνοπτική σφαιρική παρουσίαση ουσιαστικής γνώσης. Οι ασκήσεις και ειδικά η αναπάντεχη άσκηση πράγματι με προβλημάτισε. Πολύ καλό το παράδειγμα της δημιουργικής σκέψης με τις 9 τελείες. Ως προς τον έξυπνο στόχο τον έχω αξιοποιήσει στην εργασία μου και στη διατριβή μου για το σχεδιασμό του Εξατομικευμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης για μαθητές με αναπηρία ως υπόδειγμα και δεν είχα σκεφτεί ουτε μία φορά να τον εφαρμόσω και στη στοχοθεσία στη δική μου ζωή. Ευχαριστώ!
ΜΑΡΙΑ
⭐⭐⭐⭐⭐
teleio
giannis
⭐⭐⭐⭐⭐
Εξαιρετικό, όπως και όσα έχω παρακολουθήσει έως τώρα
Παναγιώτης 
⭐⭐⭐⭐
Απλά,κατανοητά και ακριβή στοιχεία που παρουσιάστηκαν με αξιόλογο τρόπο από τον εισηγητή. Συγχαρητήρια για το υλικό.
Κυριακή
⭐⭐⭐⭐
Εξαιρετικο!!! ολοι πρεπει να το παρακολουθησουν και να εφαρμοσουν στην πραξη τα οσα μαθαινουν εδω.
Αθηνά
⭐⭐⭐⭐⭐
Τα άτομα με αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη τείνουν να γίνουν πιο επιτυχημένα, απο τα άτομα με αυξημένο δείκτη ευφυΐας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
⭐⭐⭐⭐⭐
Μπράβο στον κύριο Παυλάκη , εκπληκτικός ομιλητής!!!
ΜΑΡΙΑ
⭐⭐⭐⭐⭐
Αποκάλυψη
Βάια
⭐⭐⭐⭐⭐
ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΜΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
⭐⭐⭐⭐
Τέλειο!!!
Σοφία 
⭐⭐⭐⭐⭐
Το σεμινάριο ήταν διαδραστικό και βιωματικό. Ξέφυγα από τους θεωρητικούς όρους και εμβάθυνα σε πιο πρακτικές και προσωπικές πληροφορίες οι οποίες είμαι σίγουρη ότι έβαλαν το λιθαράκι τους για τις αποφάσεις μου στη μετέπειτα ζωή μου. Σας ευχαριστώ πολύ!
Δέσποινα 
⭐⭐⭐⭐⭐
Ενώ είχα διαβάσει κατά καιρούς βιβλία η άρθρα σχετικά με το θέμα,ωστόσο οι.Παυλακης έβαλε σε μια τάξη τη σκέψη μου.Απλος,ήρεμος,κατανοητός και επικοινωνοντας εξαιρετικά την εμπειρία του κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι τέλους.
Εύη 
⭐⭐⭐⭐⭐
πολύ ενδιαφέρον
ελένη
⭐⭐⭐⭐⭐
Πραγματικά υπέροχο,ο εισηγητής τέλειος,τα παραδείγματα πολύ κατατοπιστικά.
Νικόλαος 
⭐⭐⭐⭐⭐
Ο Μάνος Παυλάκης προσέφερε με απλό αλλά και βιωματικό τρόπο εξαιρετική πληροφόρηση και γνώση για τη συναισθηματική νοημοσύνη. Κάνοντας και τις ασκήσεις του course μπορείς να ωφεληθείς ακόμα περισσότερο.
Γιώργος 
⭐⭐⭐⭐⭐
Ήταν η πιο μοναδική εμπειρία που έχω ζήσει ! Πολύ και ποιοτική γνώση !
Σοφία
⭐⭐⭐⭐⭐
Έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα, μπήκα στη διαδικασία σκέψης και αξιολόγησης. Ήταν θετικότατη εμπειρία.
Διονυσία
⭐⭐⭐⭐⭐
Για άλλη μια φορά ο Μάνος αποδεικνύει πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. Οι γνώσεις του αλλά κυρίως ο τρόπος του σε ταξιδεύουν. Απλός και κατανοητός, ουσιαστικός και γνήσιος, τόσο ο λόγος του όσο και ο τρόπος του. Περιμένω με αγωνία και άλλη θεματολογία.
Ελένη
⭐⭐⭐⭐⭐
Πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις και ασκήσεις, που γεννούν τον προβληματισμό και σε κινητοποιούν να δράσεις.
Βικυ
⭐⭐⭐⭐⭐
Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για να ξεκινήσει κάποιος να ανακαλύπτει τη συναισθηματική νοημοσύνη και να δημιουργεί νέες εσωτερικές αναζητήσεις. Με πολύ ωραίο και κατανοητό λόγο ο κ. Παυλάκης μας έβαλε στον ορισμό της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Μαργαρίτα 
⭐⭐⭐⭐⭐
Μολονότι το μάθημα είναι διαδικτυακό, καταφέρνει και παρουσιάζεται βιωματικά. Εξαιρετικό περιεχόμενο και εφαρμογή του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
Σοφία 
⭐⭐⭐⭐⭐
Το μάθημα ήταν ευχάριστο και ενδιαφέρων. Με έκανε να σκεφτώ κάποια πράγματα για τον εαυτό μου, για το μέλλον μου αλλά και για τα άτομα που είναι γύρω μου
Ελένη
⭐⭐⭐⭐⭐
Σύντομο, στοχευμένο, πολύ ενδιαφέρον. Κράτησε την προσοχή μου κι ήταν σαν να βρισκόμουν σε πραγματική αλληλεπίδραση με τον εκπαιδευτή. Ο κ. Παυλάκης εξαιρετικός.
Δήμητρα
⭐⭐⭐⭐⭐
Σύντομο αλλά περιεκτικό.
Χαρά
⭐⭐⭐⭐⭐
Το πιο κατανοητό μάθημα, με πάρα πολλές πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καθημερινότητα σου, χωρίς πολλές θεωρίες αλλά με πολλά παραδείγματα που σε βοηθούν να κατανοήσεις τον ορισμό της εν συναίσθησης!!! Σας ευχαριστούμε πολύ, για αυτό το μάθημα και την ευκαιρία που μας δώσατε ώστε να εξελιχθούμε και ψυχικά
Ευτυχία
⭐⭐⭐⭐⭐
απλη παρουσιαση σε ευχαριστο κλιμα με κατανοητους ορους ! Στόχος επετεύχθη!
gerry
⭐⭐⭐⭐⭐
Ευχάριστο, σύντομο και εύληπτο. Πολύ βοηθητικές οι παύσεις με ερωτήματα και το τεστ αξιολόγησης.
Marianna
⭐⭐⭐⭐
πολύ σύντομο. Θα ήθελα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, και περισσότερα στοιχεία. Το βρήκα πολύ εισαγωγικό. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός οτι είχα ακούσει ξανά κάποια από αυτά από τον κ. Παυλάκη, η επανάληψη χρειάζεται γιατί είναι τόσο δύσκολο να τα εφαρμόσεις στη πράξη.
Ειρήνη
⭐⭐⭐⭐⭐
Το μάθημα ήταν απίστευτο και εξαιρετικά διαδραστικό! Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, καλό θα ήταν να το παρακολουθήσετε σε ένα ήσυχο μέρος. 1 ώρα που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις έννοιες όπως συναισθηματική νοημοσύνη και αν είσαι πραγματικά συναισθηματικά ευφυής άνθρωπος, και αν όχι πως μπορείς να γίνεις! Ο Μάνος είναι εξαιρετικός εισηγητής! Μπράβο! Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους!
Maria
⭐⭐⭐⭐⭐
κατατοπιστικό, άμεσο, αφυπνιστικό περιεχόμενο
Σοφία
⭐⭐⭐⭐⭐
Απλά υπέροχο μάθημα
Marianna
⭐⭐⭐⭐⭐
Τέλειο, υπέροχο, πολλά μπράβο!!
Νίκος
⭐⭐⭐⭐⭐
Πραγματικά υπέροχο, ενδιαφέρον, επιμορφωτικό!!
Νικόλαος