Σεξουαλική Βία

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Ορέστης Γιωτάκος

 4.5 (4 κριτικές) Διάβασε τις κριτικές

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Το τελευταίο διάστημα οι ειδήσεις που αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής βίας σε βάρος κυρίως γυναικών, ανήλικων κοριτσιών και αγοριών πληθαίνουν διαρκώς. Η ανάγκη ενημέρωσης σχετικά με το τι συνιστά σεξουαλική βία, πού αυτή εκδηλώνεται, με ποιες μορφές, αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή έστω να προληφθεί είναι επιτακτική και αναγκαία, αν όχι απαραίτητη. Στο Μάθημα αυτό ο Ορέστης Γιωτάκος συζητά όλα τα παραπάνω με τρόπο επιστημονικό αλλά κατανοητό, βασιζόμενος σε πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα της ψυχιατρικής επιστήμης. 

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 7 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Σημειώσεις μαθήματος (PDF)
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Γνωρίζεις τι συνιστά σεξουαλική βία, σε ποιους χώρους εμφανίζεται αλλά και με ποιες μορφές εκδηλώνεται.
 • Ερμηνεύεις (βάσει θεωρητικής θεμελίωσης) τους λόγους για τους οποίους το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
 • Έχεις υιοθετήσει σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντίληψη σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής βίας αλλά και τους δράστες αυτών.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Επιθυμείς να ενημερωθείς και να κατανοήσεις το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας;
 • Θέλεις με τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένο και με βάση τα ψυχιατρικά δεδομένα να μάθεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια;
 • Επιθυμείς να αποκτήσεις βασικές γνώσεις του φαινομένου προκειμένου να προστατέψεις το παιδί σου από ενδεχόμενη απειλή;
 • Θέλεις να συμβάλεις στην πρόληψη της σεξουαλικής βίας;

Το μάθημα «Σεξουαλική Βία» μπορεί να σε ενδιαφέρει!

Τα όσα παρουσιάζει ο Ορέστης Γιωτάκος αφορούν μεταξύ άλλων και φοιτητές ψυχολογίας και ψυχιατρικής που θέλουν να παρακολουθήσουν μία εισαγωγή στο φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, πριν την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων. 

Περιεχόμενα Μαθήματος

Ενημερώσου, προστάτεψε, προστατέψου

Εισηγητής:

Ορέστης Γιωτάκος

Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς Ψυχοπαθολογίας και Πρόληψης. Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (2009- 2016).

Είναι ιδρυτής της ΑΜΚΕ «ομπρέλα - Νευροεπιστήμες & Ψυχική Υγεία» (www.obrela.gr), Editor του περιοδικού “Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health” (www.obrela-journal.gr) και εμπνευστής της καμπάνιας “I care for my brain” (www.icareformybrain.org).
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Βαθμολογία

Κριτικές Μαθήματος

⭐⭐⭐⭐⭐
Πολύ καλή δουλειά
Ευάγγελος
⭐⭐⭐
Πολυ καλο
Ανώνυμη κριτική
⭐⭐⭐⭐⭐
Το σεμινάριο για την σεξουαλική βία είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον και απάντησε σε πολλές απορίες μου. Ο κ. Γιωτάκος ήταν πολύ αναλυτικός και περιεκτικός ταυτόχρονα και έδωσε μια πολύπλευρη οπτική στο θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
⭐⭐⭐⭐⭐
Ως φοιτήτρια νομικής έψαχνα καιρό ένα σεμινάριο με αυτό το θέμα ! Αναλυτικό και πλήρες περιεχόμενο με βαθιά κατανόηση του θέματος ! Το προτείνω ανεπιφύλακτα !
Σοφία