Ρατσιστής εγώ;
Στερεότυπα και Διακρίσεις στην Καθημερινότητα

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου

Εισηγητής:
Γιώργος Κανδύλης

ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Όσο εύκολα εκσφενδονίζουμε την κατηγορία του ρατσισμού, τόσο δύσκολα συμφωνούμε στο πότε αυτή η κατηγορία είναι σωστή και πότε όχι. Καθημερινά πιάνουμε τον εαυτό μας μια να κατηγορεί και μια να κατηγορείται. Τελικά τι είναι ο ρατσισμός; Από πού πηγάζει; Έχει μια μορφή ή πολλές; Σε αυτό το online course, ο Γιώργος Κανδύλης συζητά μαζί μας για τον ρατσισμό αλλά και για το πώς διαμορφώνονται τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, οι οποίες καταλήγουν σε διακρίσεις εις βάρος ατόμων και ομάδων ανθρώπων, έχοντας σημαντικές συνέπειες στην ζωή τους.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 8 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Έχεις κατανοήσει τι σημαίνουν ρατσισμός, στερεότυπα, προκαταλήψεις, διακρίσεις και τη σχέση αυτών.
 • Γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ φυλετικού και πολιτισμικού ρατσισμού.
 • Είσαι σε θέση να μην αφήνεις να περνά απαρατήρητος ο βαθιά ριζωμένος ρατσισμός στην γλώσσα της καθημερινότητάς μας και να τον αποτρέπεις.
 • Σε ποιους απευθύνεται

  • Θέλεις να κατανοήσεις σε βάθος τον όρο «ρατσισμός»;
  • Επιθυμείς να συμβάλλεις στην εξάλειψη του ρατσιστικού λόγου;
  • Αναζητάς τρόπους για να γίνεις κι εσύ κομμάτι ενός πιο ειρηνικού και συμπεριληπτικού κόσμου στην πράξη;
  • Θέλεις να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στην Αλλαγή;  To «Ρατσιστής εγώ; Στερεότυπα και διακρίσεις στην καθημερινότητα» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

  Περιεχόμενα Μαθήματος

  Εισηγητής:

  Γιώργος Κανδύλης

  Ο Γιώργος Κανδύλης είναι Κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Οι σπουδές του είναι στα αντικείμενα της Πολιτικής Επιστήμης και της Αστικής Κοινωνικής Γεωγραφίας και έχει εργαστεί σε έρευνες για τη σύγχρονη μετανάστευση και τις συνέπειες της στις διαδικασίες αστικοποίησης στην Ελλάδα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ζητήματα του κοινωνικού διαχωρισμού, των ανισοτήτων, της χωρικής κινητικότητας, του ρατσισμού και της ασφαλειοποίησης στον ελληνικό αστικό χώρο.
  Patrick Jones - Course author

  Συχνές Ερωτήσεις

  Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

  Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

  Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

  Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

  Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

  Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

  Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

  Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

  Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

  Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

  Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

  Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

  Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

  Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

  Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

  \Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards