Περί Άγχους και Κατάθλιψης

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Ορέστης Γιωτάκος

 4.8 (12 κριτικές) Διάβασε τις κριτικές

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Ουκ ολίγοι υποστηρίζουν ότι το Άγχος και η Κατάθλιψη αποτελούν τις μάστιγες της εποχής. Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη ετησίως, ενώ 1 στους 3 ευρωπαίους πολίτες πάσχει από κάποια νευρολογική, ή ψυχιατρική πάθηση μέσα στη διάρκεια ενός έτους. Την ίδια στιγμή, οι επιπτώσεις αυτών των διαταραχών επηρεάζουν τόσο την προσωπική ζωή του πάσχοντος ατόμου και των οικείων του όσο και τις οικονομίες ολόκληρων κρατών. Στο Μάθημα αυτό, ο Ορέστης Γιωτάκος αναλύει τις ιδιαιτερότητες των δύο αυτών ψυχικών νόσων, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις θεραπείες – όπλα για την καταπολέμησή τους. 

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 7 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Σημειώσεις μαθήματος (PDF)
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Γνωρίζεις τις βασικές αιτίες, τα συμπτώματα, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά της διαταραχής άγχους και της κατάθλιψης
 • Μάθεις τι είναι η κρίση πανικού και το άγχος αναμονής
 • Είσαι ενήμερη/ος σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση των ψυχικών αυτών νόσων
 • Γνωρίζεις τους τρόπους αλλά και τους στόχους της εκάστοτε θεραπείας

Σε ποιους απευθύνεται

 • Επιθυμείς να ενημερωθείς και να κατανοήσεις το Άγχος και την Κατάθλιψη;
 • Θέλεις με τρόπο επιστημονικό, αλλά κατανοητό και με βάση τα ψυχιατρικά δεδομένα να μάθεις να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα και τις ενδείξεις τους;
 • Σε ενδιαφέρει να μάθεις πως προκαλούνται, αλλά και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν ολιστικά;
 • Θέλεις να ενημερωθείς για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωσή τους;
To Μάθημα «Περί άγχους και κατάθλιψης» σε αφορά!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Ενημερώσου τώρα!

Εισηγητής:

Ορέστης Γιωτάκος

Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς Ψυχοπαθολογίας και Πρόληψης. Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (2009- 2016).

Είναι ιδρυτής της ΑΜΚΕ «ομπρέλα - Νευροεπιστήμες & Ψυχική Υγεία» (www.obrela.gr), Editor του περιοδικού “Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health” (www.obrela-journal.gr) και εμπνευστής της καμπάνιας “I care for my brain” (www.icareformybrain.org).
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Βαθμολογία

Κριτικές Μαθήματος

⭐⭐⭐⭐⭐
Ήταν πολύ ενδιαφέρον, θα ήθελα να παρακολουθήσω κι άλλα μαθήματα τέτοιου τύπου.
Μαρία
⭐⭐⭐⭐⭐
Κατανοητό, χωρίς υπερβολικές πληροφορίες, που ενδεχομένως θα δυσχέραιναν την παρακολούθηση. Μου έδωσε κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με το άγχος και την κατάθλιψη.
Χαράλαμπος 
⭐⭐⭐⭐
Οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες. Έφτασε η ώρα της πράξης με πρώτο βήμα την επίσκεψη σε ένα ψυχοθεραπευτή
Δέσποινα
⭐⭐⭐⭐⭐
Έμαθα πάρα πολλά νέα πράγματα! σας ευχαριστώ πολύ!
Μαρία
⭐⭐⭐
περιμενα περισσοτερα απο το μαθημα.
Αθηνά
⭐⭐⭐⭐⭐
Παρα πολυ χρησιμο και επιμορφωτικο!
Μαρία
⭐⭐⭐⭐⭐
απλός και κατανοητός , χωρίς να χρησιμοποιεί απλή γλώσσα. Μεταδοτικός , όπου ίσως και λόγο της φύσης της δουλειάς τους αποπνέει μια ηρεμία.
Νικόλαος 
⭐⭐⭐⭐⭐
Συγχαρητήρια για τη δομή των μαθημάτων ...οι σημειώσεις όσο και τα μικρά βίντεο αναλύουν με κατανοητό τρόπο την διαταραχή άγχους και κατάθλιψης
Βασίλης
⭐⭐⭐⭐⭐
Πολύ καλό μάθημα αρκετά διαφωτιστικό.
Ανώνυμη Κριτική
⭐⭐⭐⭐⭐
Αξιόλογο μάθημα
Κυριακή