Ομοφυλοφιλία: Νέοι Τρόποι Σεξουαλικής Ύπαρξης

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Λύο Καλοβυρνάς

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με τα λεξικά, είναι η ερωτική και συναισθηματική έλξη ενός ανθρώπου για άτομα του ίδιου φύλου. Την ίδια στιγμή που αυτό ακούγεται σαν κάτι «απλό» για μια ιδανική κοινωνία στην οποία δεν ζούμε… η αλήθεια είναι πως η ομοφυλοφιλία είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ερωτική έλξη. Σε αυτό το online course, ο Λύο Καλοβυρνάς μας μιλάει για την ομόφυλη έλξη, τις διάφορες πτυχές της ομόφυλης σεξουαλικότητας, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ομοφοβία, το coming out, το ομόφυλο σεξ, τις ομόφυλες σχέσεις και μοιράζεται μαζί μας το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την ομοφυλοφιλία ως γονείς.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 10 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Έχεις κατανοήσει τις διαφορές μεταξύ του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.
 • Γνωρίζεις καλύτερα τις ομόφυλες σχέσεις και τις διαφορές τους με τις ετερόφυλες σχέσεις.
 • Μπορείς να διαχειριστείς με γνώση και κατανόηση την ομοφυλοφιλία ως γονέας.

Σε ποιους απευθύνεται


 • Θέλεις να κατανοήσεις σε βάθος την ομόφυλη έλξη;
 • Επιθυμείς με τρόπο περιεκτικό και συνάμα εύστοχο -ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό- να μάθεις τα πάντα για τις ομόφυλες σχέσεις;
 • Θέλεις να ανακαλύψεις τι εστί «εσωτερικευμένη ομοφοβία»;
 • Αναζητάς ως γονέας τρόπους για να διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο την ομοφυλοφιλία;

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγητής:

Λύο Καλοβυρνάς

Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι ψυχοθεραπευτής (υπαρξιστική προσέγγιση), σύμβουλος σχέσεων (Emotionally Focused Therapy), συγγραφέας και μεταφραστής. Από το 2008 οργανώνει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και βιωματικά εργαστήρια για gay άντρες, τη σεξουαλικότητα, τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία, τις διάφορες μορφές οικογενειακής κακοποίησης, καθώς και για την αμφιθυμία όσον αφορά τη μητρότητα και τις πιέσεις που ασκούνται στις γυναίκες να τεκνοποιήσουν. Έχει μεταφράσει πάνω από 50 βιβλία από τα αγγλικά και τα δανέζικα και έχει εκδώσει εννέα βιβλία μυθοπλασίας και μια μελέτη για την ομοφυλοφιλία, ενώ προσεχώς θα κυκλοφορήσει η μελέτη του για τη μη μητρότητα από τις εκδόσεις Gutenberg.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν