Μια ματιά στο μέλλον – Το δώρο του future thinking

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Δημήτρης Δημητριάδης

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον; Ξεκάθαρα ναι! Κάποτε η φωτιά ήταν το «μέλλον», το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν το «μέλλον». Θα μπορούσαμε στο τώρα να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά; Όχι. Κι όμως, κάποτε δεν ήταν τόσο δεδομένα, ωστόσο μπορούσαν να… προβλεφθούν. Σε αυτό το online course παίρνουμε μία γεύση από… τι άλλο φυσικά; Το μέλλον! Ο Δημήτρης Δημητριάδης μας μιλάει για μοντέλα πρόβλεψης, απαντάει σε καίριες ερωτήσεις και προσπαθεί να δώσει μια εικόνα του πώς θα είναι η ζωή στον πλανήτη Γη, ή και σε κάποιον άλλον πλανήτη, σε λίγα μόλις χρόνια από σήμερα, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον δεν έχει μάλλον, αλλά δεδομένα και βεβαιότητα.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 7 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Έχεις πάρει μία γεύση για το τι έρχεται στις εξελίξεις της τεχνολογίας, πιο σύντομα από ό,τι νόμιζες.
 • Έχεις εξοικειωθεί με τις έννοιες Virtual, Augmented και Mixed Reality.
 • Γνωρίζεις 7 εργαλεία που υπηρετούν την Μελλοντοστραφή σκέψη.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Θέλεις να ανακαλύψεις ΤΩΡΑ πώς θα είναι η ζωή μας τα επόμενα χρόνια;
 • Επιθυμείς να προετοιμαστείς κατάλληλα για όλες τις αλλαγές που… έρχονται;
 • Αναζητάς τρόπους για να εξοικειωθείς κατάλληλα με τις απαραίτητες digital έννοιες που το μέλλον θα καθιερώσει;
 • Θέλεις μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες να βρεθείς «πολύ μπροστά»;!

To «Μια ματιά στο μέλλον – Το δώρο του future thinking» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγητής:

Δημήτρης Δημητριάδης

O Δημήτρης "εξερευνά" το μέλλον και εντοπίζει τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο. Αποστολή του είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως θα λειτουργούν η κοινωνία, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι επιχειρήσεις στο μέλλον.
Στις ομιλίες του επικοινωνεί μια θετική, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστική πλευρά του μέλλοντος και του τρόπου που οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Έχει βρεθεί στη σκηνή των TEDxAUEB, TEDxUOM, SocialMediaWeek, Digital Communications Network απαντώντας σε ερωτήματα που ορίζουν την ανθρωπότητα σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη, το Βlockchain και το 3D printing, τη σχέση ανθρώπου-μηχανών αλλά και πώς αλλάζουν οι τομείς της εκπαίδευσης, των κατασκευών, της ιατρικής και άλλοι.
Για τον Δημήτρη, η ανθρώπινη επικοινωνία είναι πάντα στο επίκεντρο. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στο marketing και τον σχεδιασμό ενεργοποιήθηκε στον κόσμο του digital marketing πριν καν δημιουργηθεί το Facebook, και πολύ σύντομα ασχολήθηκε με την επικοινωνία και το storytelling. Διδάσκει Digital Marketing Analytics & AI στο CITY College - University of York Europe Campus και είναι συνιδρυτής των ΤheFutureCats, ενός ολοκληρωμένου digital marketing agency, καθώς και του "ΕνΣΥΝαίσθηση", μιας πλατφόρμας εθελοντισμού που στοχεύει στην αξιοποίηση crowdfunding για να εξυπηρετήσει απευθείας ανάγκες άστεγων ανθρώπων.
Funfact : Ασχολείται με το τρίαθλο και έχει τερματίσει το Ironman 70.3 Greece με 90 μέρες προπόνηση για ένα στοίχημα.
Funfact: Είναι αμφίχειρας και αυτό τον βοήθησε να ξεγελάει του δασκάλους του στο δημοτικό
Funfact: Εδώ και 5 χρόνια εκπαιδεύει ένα avatar τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει συμβουλές στην ανιψιά του όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί.
Funfact : Όταν δεν ασχολείται με τον ψηφιακό κόσμο, παίζει ούτι.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν