Ξενάγηση στο Παιδικό Μυαλό: Πως σκέφτεται το παιδί σου;

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγήτρια:
Κυριακή Μέλλιου

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναρωτιέται πως σκέφτεται το παιδί σου; Άλλες πόσες το έχεις εκθειάσει μέσα κι έξω σου για τη δημιουργικότητα, την απλότητα και τη μαγεία του μυαλού του; Είναι λογικό… Το παιδικό μυαλό, ευτυχώς, δεν έχει χάρτη! Σε αυτό το online course, η Κυριακή Μέλλιου μας μιλάει για τις προκλήσεις που συναντά η σκέψη των μικρών παιδιών με βάση τα αναπτυξιακά τους χαρακτηριστικά και μοιράζεται μαζί μας την προσέγγιση «Ορατής Σκέψης» του Πανεπιστημίου Harvard και των στρατηγικών της. Επιπλέον, μας προσφέρει πρακτικές συμβουλές και τεχνικές συζήτησης και δραστηριοτήτων με τα παιδιά για το νηπιαγωγείο, αλλά και για το σπίτι.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 7 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Έχεις αποκτήσει γνώσεις που αφορούν στη λειτουργία της σκέψης των μικρών παιδιών.
 • Έχεις εξοικειωθεί με την προσέγγιση της «Ορατής Σκέψης».
 • Έχεις αποκτήσει δεξιότητες που αφορούν στην αξιοποίηση των στρατηγικών στο πεδίο της προσχολικής τάξης.

Σε ποιους απευθύνεται


 • Θέλεις να κατανοήσεις σε βάθος πώς σκέφτεται το παιδί σου;
 • Επιθυμείς να το βοηθήσεις να αναπτύξει το μυαλό και τη σκέψη του;
 • Αναζητάς τρόπους για να εξελίξετε μαζί τη δημιουργικότητά του σε μια κατεύθυνση ελεύθερης έκφρασης;
 • Θέλεις να μάθεις τα πάντα γύρω από την προσέγγιση «Ορατής Σκέψης» του Πανεπιστημίου Harvard;

To «Ξενάγηση στο Παιδικό Μυαλό: Πώς σκέφτεται το παιδί σου;» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγήτρια:

Κυριακή Μέλλιου

Η Κυριακή Μέλλιου είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών στο 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, μεταδιδάκτωρ του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας CosyLLab. Η μακροχρόνια συνεργασία της με τον Οργανισμό Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard έχει οδηγήσει σε σημαντικά επιστημονικά έργα με κορυφαίο το πρόγραμμα “Out of Eden Learn” στο οποίο συμμετέχει ως ambassador της Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος με περισσότερες από 60 ερευνητικές εργασίες σε συλλογικούς τόμους και
διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει διακριθεί για το εκπαιδευτικό της έργο από το Υπουργείο Παιδείας και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Patrick Jones - Course author

Εγγραφή στα μαθήματα όλων των εισηγητών

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν