Η Τέχνη της Ρητορικής
3 κανόνες για να αλλάξεις επίπεδο επικοινωνίας

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Μανώλης Πολυχρονίδης

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Ο δημόσιος λόγος είναι τόσο σημαντικός, όσο και τα γραπτά τα οποία «δεν κάνουν φτερά», αλλά μένουν και η Τέχνη της Ρητορικής ειδικά στην digital εποχή που διανύουμε είναι πιο επίκαιρη από ποτέ αφού όλα πια καταγράφονται και μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε σε θαυμάσιους ρήτορες. Σε αυτό το online course, ο Μανώλης Πολυχρονίδης μας μιλάει για τεχνικές της ρητορικής, οι οποίες μας είναι χρήσιμες στις δημόσιες ομιλίες, αλλά και σε συζητήσεις σε περίπτωση διαφωνίας ή αντιπαράθεσης. Επίσης, μοιράζεται μαζί μας καλές πρακτικές και ασκήσεις, ώστε να γίνουμε δυνατοί, επιδραστικοί και, γιατί όχι, ακαταμάχητοι ομιλητές.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 10 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Θέλεις να αλλάξεις επίπεδο στην επικοινωνία σου;
 • Επιθυμείς να μάθεις πως θα γίνεις καλύτερος ομιλητής;
 • Αναζητάς τεχνικές και τρόπους ώστε να βελτιώσεις την επιχειρηματολογία σου, στηρίζοντάς τη σε γερές βάσεις;
 • Θέλεις να γίνεις καλύτερος ακροατής;

Σε ποιους απευθύνεται

 • Θέλεις να αλλάξεις επίπεδο στην επικοινωνία σου;
 • Επιθυμείς να μάθεις πως θα γίνεις καλύτερος ομιλητής;
 • Αναζητάς τεχνικές και τρόπους ώστε να βελτιώσεις την επιχειρηματολογία σου, στηρίζοντάς τη σε γερές βάσεις;
 • Θέλεις να γίνεις καλύτερος ακροατής;

To «Η Τέχνη της Ρητορικής» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγητής:

Μανώλης Πολυχρονίδης

Ο Μανώλης Πολυχρονίδης είναι εκπαιδευτής ρητορικής και πολιτικός επιστήμονας με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Ανάλυση, την Οικονομική Επιστήμη και τη Σύγχρονη Κοινωνική Θεωρία.
Συντονίζει μαθητικούς ρητορικούς ομίλους στα ελληνικά και στα αγγλικά στην Ιόνιο Σχολή και ιδιωτικά σε μαθητές και ενήλικους και είναι κριτής σε μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες αντιλογίας και ρητορικής τέχνης με εμπειρία άνω των 20 ετών. Διδάσκει Ρητορική στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις
(C.I.N.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει Τεχνικές Παρουσιάσεων και Δημόσιου Λόγου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) και Επιχειρηματολογία και Πειθώ στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Ιν.Επ). Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την
Προώθηση της Ρητορικής στης Εκπαίδευση, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και, για αρκετά χρόνια, ήταν ενεργό μέλος σε δύο ομίλους εκπαίδευσης στη δημόσια ομιλία και ηγετικές ικανότητες Toastmasters.
Έχει διοργανώσει με τη σύζυγό του την "Ημερίδα για την αξία Ρητορικής σήμερα" το 2014, οι ομιλίες της οποίας βρίσκονται στο https://www.blod.gr/events/i-aksia-tis-ritorikis-tehnis-simera/
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν