Η Ψυχολογία των Ερωτικών Σχέσεων

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγήτρια:
Βάνα Παπακίτσου

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Πώς μπορείς να οικοδομήσεις μια ικανοποιητική σχέση;
Πώς θα κρατήσεις τη φλόγα της σχέσης αναμμένη;
Πώς θα εξελιχθείς μέσα από τα καλά αλλά και από τις δυσκολίες της σχέσης σου;
Τι θα κάνεις με τα προβλήματα που φέρουν η ασυμφωνία και η καθημερινή τριβή;
Οι σχέσεις είναι απαραίτητες αν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο. Στην
πραγματικότητα, οι σχέσεις χρειάζεται και πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Γι' αυτό
όλοι χρειάζεται να μάθουμε πώς να δημιουργούμε αλλά και πώς να συντηρούμε καλές σχέσεις.
Η ψυχολόγος Βάνα Παπακίτσου σκιαγραφεί τα πιο σοβαρά θέματα σχέσεων μας και δίνει λύσεις που λειτουργούν. 

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 9 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα μπορείς:

 • Να κατανοήσεις τον δικό σου ρόλο μέσα στη σχέση.
 • Να σταματήσεις να αναπαράγεις μοντέλα σχέσεων που δεν σου αξίζουν.
 • Να κάνεις με σιγουριά και αγάπη τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να δημιουργήσεις μια ικανοποιητική ερωτική είτε αυτή ξεκινάει τώρα είτε υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Σε όσους θέλουν να χτίσουν μια υγιή σχέση.
 • Σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν  τα συστατικά μιας ικανοποιητικής ερωτικής σχέσης.
 • Σε όσους θέλουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την ασυμφωνία χαρακτήρων
 • και σε όσους θέλουν να ξεπεράσουν θέματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα, την τριβή, τη μείωση ενδιαφέροντος στη σχέση.

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγήτρια:

Βάνα Παπακίτσου

Η Βάνα Παπακίτσου είναι Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ειδικευμένη σε ζητήματα βίας μεταξύ των εφήβων. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Το ενδιαφέρον της αφορά θέματα εφηβικής βίας, κακοποίησης παιδιών, θυματοποίησης, εκφοβισμού (φυσικού και διαδικτυακού) και πρόληψης των μορφών βίας. Έχει ασχοληθεί ενεργά ως συντονίστρια ερευνητικών προγραμμάτων εθνικών και διεθνών σε θέματα έμφυλης βίας και βίας στις συντροφικές σχέσεις. Από το 2004 εργάζεται ως Ψυχολόγος στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες, ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και παιδιά. Παράλληλα εργάζεται ως διδακτικό προσωπικό σε δημόσιο Πανεπιστήμιο και σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Έχει διενεργήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων με θέματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πρόληψης μορφών βίας αλλά και συμβουλευτικής σε θέματα ψυχολογίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα ψυχολογικού, κοινωνιολογικού και εγκληματολογικού ενδιαφέροντος σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων σε συλλογικούς τόμους και είναι συγγραφέας του βιβλίου ΄Μορφές βίας στις συντροφικές σχέσεις των εφήβων΄.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν