Η Διαχρονική Πανδημία του Στρες
Γονίδια, Τρόπος Ζωής, Θεραπεία

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγητής:
Ελευθέριος Γεωργακόπουλος

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Στο μάθημα αυτό ο Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος μας δίνει την πλήρη διάσταση, από την αρχή έως το τέλος, του τι προκαλεί το στρες, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να προλάβουμε επιπτώσεις στην υγεία μας. Μας μιλάει για ανησυχία, για άγχος, για το οξύ στρες και για χρόνιο, και φυσικά για το οξειδωτικό στρες. Μας δείχνει, μέσα από την ειδικότητά του και από την εμπειρία του, το πώς λειτουργεί το στρες. Γιατί μόλις καταλάβουμε τη λειτουργία του θα ξεκινήσουμε να το αντιλαμβανόμαστε και να το αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

  • 7 Ενότητες Βίντεο Full HD
  • E-book μαθήματος
  • Τεστ Μαθήματος
  • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

  • Έχεις κατανοήσει σε βάθος τι προκαλεί το χρόνιο στρες στον οργανισμό σου.
  • Είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις παράγοντες άγχους στην καθημερινότητά σου, ώστε να δίνεις τη δέουσα προσοχή.
  • Έχεις στη διάθεσή σου συμβουλές/ καλές πρακτικές, ώστε εφαρμόζοντάς τες να προλάβεις τις επιπτώσεις του στρες στην υγεία σου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Mάθημα απευθύνεται σε όσες και όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος τις επιπτώσεις του στρες στην υγεία του οργανισμού, να λάβουν τις κατάλληλες συμβουλές και να προβούν σε αλλαγές στη ζωή τους, ώστε να προλάβουν τις επιπτώσεις αυτές.

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγητής:

Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος

Ο Δρ. Γεωργακόπουλος είναι από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στον τομέα της γενετικής και της μοριακής βιολογίας, με τεράστιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο και πλήθος διακρίσεων. 

Ειδικεύτηκε στη γενετική από τον επιφανή Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης K.-H. 
Matzura και στη Νευροφυσιολογία από τον διακεκριμένο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου, M. Zimmerman.

Είναι Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, ενώ έχει συνεργαστεί ερευνητικά και επιστημονικά με ονομαστούς και καταξιωμένους επιστήμονες στο εξωτερικό στο χώρο της ιατρικής
και της βιολογίας. Συνεργάστηκε επί 3 χρόνια με τον Carlos Cordon Cardo διακεκριμένο επιστήμονα για τις έρευνές του σε διάφορους τομείς. 

Ο Δρ. Γεωργακόπουλος έχει δραστηριοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της 
μοριακής διάγνωσης, της νανοβιοτεχνολογίας και των μοριακών εφαρμογών. Είναι κάτοχος 17 εθνικών και διεθνών πατεντών και έχει βραβευθεί με πολυάριθμα εθνικά και διεθνή βραβεία. 

Στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας ίδρυσε και οργάνωσε την Μονάδα Μοριακής 
Βιολογίας και Γενετικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα με την εκτέλεση 5 ερευνητικών προγραμμάτων, στον επιθηλιακού τύπου καρκίνο και στη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης της μικρομεταστατικής νόσου σε καρκίνους επιθηλιακών οργάνων. 

Διεύθυνε την εταιρεία Acrogenomics Inc, εισηγμένη στον χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με 
ενασχόληση σε θέματα γενετικής και νανoτεχνολογίας. Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στόχευσε στην ανάπτυξη νανοσωματιδίων και την ταυτοποίηση των ιδιοτήτων τους για τη χρήση τους σε κλινικές εφαρμογές. 

Το 2008 ανέλαβε τη διεύθυνση του συστήματος ποιότητας βλαστοκυττάρων του ομίλου Υγεία.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν