Εξαρτήσεις: Ουσίες, διαδίκτυο, συνήθειες

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγήτρια:
Κατερίνα Χλωροκώστα

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Τι σημαίνει αλήθεια «εξάρτηση»; Μιλώντας για εξαρτήσεις όλοι φέρνουμε στο νου καταστάσεις δύσκολες, σκληρές, επίπονες και συνήθως συνδέουμε τη λέξη αυτή με ουσίες όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τη νικοτίνη ή τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ένας άνθρωπος μπορεί να βιώσει εξάρτηση πέρα από τις ψυχοδραστικές ουσίες, για παράδειγμα, μέσα από τη σχέση του με τα τυχερά παιχνίδια, με τους υπολογιστές, με την ταχύτητα ή με οτιδήποτε παράγει αδρεναλίνη και έξαψη. Στο Μάθημα αυτό η Κατερίνα Χλωροκώστα συζητά μαζί μας για τη σωματική και ψυχική εξάρτηση αλλά και για τα «κολλήματα» που όλοι βιώνουμε ανά περιόδους.

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 11 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Σημειώσεις μαθήματος (PDF)
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Γνωρίζεις πώς μπορείς να αναγνωρίζεις τις εξαρτήσεις στη ζωή σου.
 • Εφαρμόζεις πρακτικές αναγνώρισης αλλά και διαχείρισης των εξαρτήσεων στην καθημερινότητά σου.
 • Υιοθετήσεις υπεύθυνη στάση απέναντι στις εξαρτήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται


 • Θέλεις να μάθεις τα πάντα γύρω από τον κόσμο των εξαρτήσεων;
 • Επιθυμείς να αντιληφθείς σε ποιο βαθμό μια συνήθεια, ή «κόλλημά» σου, αποτελεί εξάρτηση;
 • Αναζητάς τρόπους για να μάθεις να επεξεργάζεσαι εξαρτήσεις που βιώνεις;
 • Θέλεις να ανακαλύψεις όλα τα παραπάνω με τρόπο απλό και κατανοητό;

To «Εξαρτήσεις: Ουσίες, διαδίκτυο, συνήθειες» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Ξεκίνα Τώρα!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Απελευθερώσου τώρα!

Εισηγήτρια:

Κατερίνα Χλωροκώστα

Η Κατερίνα Χλωροκώστα έχει κάνει σπουδές Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ψυχολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στη Δραματοθεραπεία. Έχει ολοκληρώσει την Εκπαίδευση στη Συστημική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και είναι Σύμβουλος Εξαρτήσεων. Έχει εργαστεί για δεκάξι χρόνια στο ΚΕΘΕΑ ως θεραπευτικό προσωπικό και αργότερα ως Υπεύθυνη Μονάδων μεταξύ των οποίων και στη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ. Δημιούργησε το «Κύκλοι Ζωής» μια εναλλακτική θεραπευτική δομή μέσα από την οποία δραστηριοποιείται οργανώνοντας σεμινάρια, ατομικές συναντήσεις και ομάδες αυτοβοήθειας και προσωπικής ανάπτυξης. Ζει στην Περαία Θεσσαλονίκης με το σύντροφο και τα δυο τους αγόρια. Συγγραφέας των βιβλίων Μικρό Λευκό Κοχύλι και Ο Χάρτινος Κύκνος από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν