Art Therapy – Οι “πρώτες βοήθειες” της τέχνης

Παρακολούθησε το online μάθημα όποτε και όσες φορές επιθυμείς αμέσως μετά την εγγραφή σου
ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 ΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εισηγήτρια:
Μαρία Αθανασέκου

Πληροφορίες Μαθήματος

Συνολική διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες (βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ μαθήματος)

Η Τέχνη μας μιλά και εμείς αντιδρούμε ψυχοσωματικά, ακόμα κι όταν δεν το συνειδητοποιούμε. Σαν ζωντανός οργανισμός και όχι σαν ακαδημαϊκό αντικείμενο ξυπνά μέσα μας συναισθήματα και αισθήσεις που έχουν να πουν για εμάς πολλά και που αρκετές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε καν. Σε αυτό το online course, η Μαρία Αθανασέκου συζητά μαζί μας για την παγκόσμια γλώσσα της Τέχνης και τα οφέλη του να έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή με αυτήν, όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή τους. Μεταξύ άλλων, μας μιλά για την θεραπευτική της δύναμη σε κάθε μορφή της. Από την αισθητική απόλαυση που προσφέρει, τα αισθήματα που πυροδοτεί, έως την ανακούφιση που μπορεί να μας χαρίσει απέναντι στο άγχος, αλλά και την διατήρηση της μνήμης σε ασθενείς με άνοια. 

Λεπτομέρειες Μαθήματος

 • 9 Ενότητες Βίντεο Full HD
 • E-book μαθήματος
 • Τεστ Μαθήματος
 • Βεβαίωση Συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος θα:

 • Είσαι σε θέση να δεις έργα τέχνης με άλλη ματιά και να έρθεις σε πραγματική επαφή με την Τέχνη.
 • Έχεις κατανοήσει τη σημασία της ύπαρξης της Τέχνης στη ζωή των ανθρώπων από μικρή ηλικία και την αξία της ως θεραπεία.
 • Γνωρίζεις ποιες είναι οι «πρώτες βοήθειες» που μπορούν να σε ανακουφίσουν σε περιόδους μεγάλων ψυχικών φορτίων.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Θέλεις να κατανοήσεις σε βάθος τη δύναμη της Τέχνης;
 • Επιθυμείς να αντιληφθείς πως μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία;
 • Αναζητάς τρόπους να έρχεσαι σε επαφή μαζί της πιο συχνά;
 • Θέλεις να ανακαλύψεις τις «πρώτες βοήθειες» που μπορεί να σου προσφέρει σε συνθήκες πάσης φύσεως;

To «Art Therapy – Οι "πρώτες βοήθειες" της τέχνης» είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Περιεχόμενα Μαθήματος

Εισηγήτρια:

Δρ. Μαρία Αθανασέκου

Η Δρ Μαρία Αθανασέκου είναι Ιστορικός Τέχνης, διδάσκει σε
πανεπιστημιακές σχολές, δομές και οργανισμούς, ενώ συνεργάζεται σταθερά με το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, έχει γράψει κεφάλαια σε βιβλία, έχουν εκδοθεί βιβλία της σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική. Συνδυάζει τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα με γνώμονα την τέχνη, τη θεραπεία και την εκπαίδευση, με διαθεματική προσέγγιση, καθώς δανείζεται από αδερφές επιστήμες (όπως η Ανθρωπολογία, Ψυχολογία, Λαογραφία, Κοινωνιολογία) φιλοδοξώντας και ελπίζοντας τη δημιουργία σχέσης των φοιτητών/εκπαιδευόμενων με την τέχνη. Της αρέσει να αφηγείται ιστορίες, να μοιράζεται και να επικοινωνεί μέσω της εικόνας. Πιστεύει ότι η τέχνη έχει μεγάλη δύναμη και ιστορίες να μας πει, πολλές, αν όχι όλες, μας αφορούν ή θα μας αφορούν
σε κάποια από τις περιόδους της ζωής μας, όσο διευρύνεται το υπαρξιακό μας πεδίο.
Patrick Jones - Course author

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς παρακολουθώ το μάθημα;

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το μάθημα θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα της Open Academy ή να έχεις αποκτήσει το μάθημα δωρεάν κατά την πρώτη σου εγγραφή. Εφόσον έχεις πρόσβαση στο μάθημα μπορεις να πατήσεις την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» που θα βρεις παραπάνω.

Για πόσο καιρό θα έχω πρόσβαση;

Η πρόσβαση στο μάθημα διαρκεί όσο έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy

Σε ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Η Open Academy ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής παρέχει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτουν και υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναπαραγωγή πολυμέσων. Τέτοιες συσκευές είναι οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Desktop) , οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop), οι ταμπλέτες (Tablet) , τα έξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς (Smartphones) και οι έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV). 

Ποιες μεθόδους πληρωμής υποστηρίζετε;

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας με χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας της τράπεζάς σας.

Σε πόσο χρόνο αποκτώ πρόσβαση μετά την εγγραφή μου;

Με το που ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στην Open Academy αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα μαθήματα και μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των βίντεο των μαθημάτων καθώς η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βίντεο των μαθημάτων είναι σε απομακρυσμένους υπολογιστές (Web Servers) για τους οποίους χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων (Σημειώσεις και Ebook) μπορείτε να τα έχετε κατεβάσει ή/και αποθηκεύσει στη συσκευή σας (υπολογιστής / τάμπλετ /  κινητό) νωρίτερα και να τα μελετήσετε χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Μπορώ να παρακολουθήσω παραπάνω από μία φορές το μάθημα;

Φυσικά! Από τη στιγμή που έχεις ενεργή συνδρομή στην Open Academy, μπορείς να παρακολουθήσεις το μάθημα όσες φορές θέλεις.

Μαθήματα που μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν